Om

Rista in är författaren Per Ole Perssons egna förlag – koncentrerad, spännande och vacker skönlitteratur i begränsad upplaga. Se vidare under böcker. 

Rista in - skrivgrupper är ett inspirationsprojekt i skönlitterärt skrivande för unga där åhörare blir till uppläsare. Genomförs i samarbete med bibliotek, skolor och andra aktörer. Se vidare under skrivgrupper.

Per Ole Persson är född 1975 och uppväxt på landet söder om Malmö. 2007 gav han ut boken Veteran. Denna surrealistiska drömresa består av många små världar som tillsammans bildar en spiral av liv, lust, gränslöshet och död. Lika delar prosa och poesi. Författaren Peter Høeg beskriver Veteran med orden »intensiv, förtätad och fängslande«. 2012 tilldelades Per Ole Persson pris i Umeå Novellpristävling för sin novell Isolerad. Samma år kom romanen Jaco ut på Albert Bonniers Förlag via Nordin Agency. Jaco fick ett lysande mottagande i pressen och nominerades till Nöjesguidens Malmö/Lundapris. 2013 trycktes Jaco i en svensk pocketversion och gavs samtidigt ut på det danska förlaget Batzer & Co och det finska förlaget Werner Söderström Oy. I samband med detta närvarade Per Ole Persson bland annat på Lahti International Writers' Reunion. 2017 är det dags för Vildhund – en exakt och reducerad berättelse som i en enda rörelse beskriver incheckning och ett par dagars vistelse på en svensk akutavdelning för ungdomar.

”En lakonisk, lågmäld, fascinerande, poetisk, elementärt spännande, men också hemsk berättelse om en västerlännings möte med den tredje världen."

-Författaren Peter Høeg om Per Ole Perssons roman Jaco

"Inspirerande för eleverna. Höjer undervisningen flera snäpp. Något som finns kvar länge hos dem."

-Läraren Victor Kindeberg om författarbesök med skrivande i helklass